Curăţarea tenului: este cu adevărat importantă?

Da, curăţarea tenului este foarte importantă, chiar şi pentru persoanele care nu se machiază!

Demachierea trebuie efectuată chiar şi pe un ten nemachiat. De ce? Pentru că de-a lungul unei zile întregi praful, transpiraţia, diversele impurităţi acumulate de piele afectează iremediabil sănătatea tenului, iritându-l şi făcându-l să-şi piardă din strălucire.
O piele care „respira” îşi menţine sănătatea şi frumuseţea, iar o curăţare corectă sprijină procesul natural de regenerare şi o pregăteşte pentru îngrijirea ce va urma. Prin urmare, pielea respiră mai bine şi absoarbe mai mulţi nutrienţi din produsele de îngrijire dacă este bine curăţată înainte.

Pentru o îngrijire a tenului ca la carte, trebuie sa ai în dotare un gel de curăţare sau o spumă purificatoare– pentru tenul gras sau acneic,  un lapte demachiant de calitate- pentru celelate tipuri de ten, o loţiune tonică-pentru a finaliza procesul de curăţare şi pentru a închide porii (dacă ai tenul excesiv de uscat, clătirea cu apă este o varianta bună), şi un demachiant special pentru ochi– deoarece trebuie să ţină cont de diferenţele de pH dintre pielea feţei şi cea a ochilor. Atenţie! Pentru a asigura cel mai ridicat grad de compatibilitate cu orice tip de piele, cosmeticele folosite nu trebuie să conţină alcool, parfum, coloranţi şi săpun.
O curăţare eficientă are loc atât dimineaţa, cât şi seara. Acest timp alocat îngrijirii tenului este şi un mic răsfăţ. In scurt timp, prin gesturi delicate, aplicând produsele potrivite, faţa ta va străluci de sănătate.

O demachiere corectă: presupune utilizarea a cel putin 6 dischete demachiante. Produsul pentru demachiere se aplică pe suprafaţa tenului în cel putin 2 runde, iar cea de-a treia ”rundă” este reprezentata de loţiunea tonică.

Niciodată nu apăsa pe ten pentru a îndeparta fondul de ten sau pe ochi (zona deosebit de sensibilă şi predispusă apariţiei ridurilor) în cazul fardurilor intense sau al rimelului îndărătnic precum cel waterproof. Aplică demachiant şi lasă-l sa acţioneze 2 minute, apoi utilizează discheta cu o mişcare uşoară. Indepărtarea produselor de makeup rezistente se realizeaza cu ajutorul ingredientelor din loţiunile de demachiere, nu prin frecare.

O demachiere corectă începe cu buzele. Aplică lapte demachiant pe o dischetă demachiantă şi demachiază buzele pe direcţie orizontală, pornind din colţul extern înspre mijlocul buzelor. Este bine ca după demachiere sa utilizezi un balsam de buze pentru a preveni uscarea acestora.

Urmează demachierea gâtului, ÎNTOTDEAUNA ÎN SENS ASCENDENT (în caz contrar determini pierderea elasticităţii pielii).

De la jumătatea bărbiei până la tâmple, pe partea laterală a mandibulei, treci discheta demachiantă de 3 ori, bineînţeles în sens ascendent (urcător). Când ai ajuns la tâmple, presează puţin cu degetul zona respectiva, are un efect calmant.

Urmează demachierea obrajilor şi a nasului iar apoi fruntea, care se demachiază vertical, nu orizontal. Aceasta deoarece muşchiul frontal are striaţii verticale, iar demachierea pe orizontală determină slăbirea elasticităţii acesteia, rezultând în inesteticele riduri de profunzime.

Demachierea ochilor este foarte importantă. Prima dată demachiază genele: cu discheta înmuiată în demachiant, cuprinde genele şi, trăgînd uşor dinspre rădăcina lor înspre vîrf, şterge toate urmele de rimel. Pe pleoapa închisă utilizează discul demachiant în sens descendent (coborîtor), de la arcadă până la zona genelor, de 3 ori. Când vei deschide ochii, vei observa urmele de fard şi de rimel sub genele inferioare. Cu un nou disc demachiant, elimini aceste reziduuri cu o mişcare orizontală sub pleoapa inferioară, înspre tâmplă.

Ultimul pas îl constituie demachierea sprâncenelor. Aceasta se realizează în sensul creşterii firelor de păr, pe toată lungimea sprâncenei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s